Jdi na obsah Jdi na menu
 


Benfica vs FC PORTO

12. 2. 2016

Dnes 12.2.2016 nás čeká MATCHDAY FC PORTO vs Benfica...Draci proti Orlům, jedná se o nejprestižnější utkání a derby celé soutěže, vždy se bojuje do posledních minut a ani jeden z týmů se nespokojí s ničím jiným než s výhrou, odvěký rivalové v boji o tituly, dva nejlepší a nejúspěšnější Portugalské týmy proti sobě a dnes to bude jejich 164 střetnutí (Porto 64 vítězství, 44 remíz a 55 proher) zde je vidět jak nevyzpytatelné a jak prestižní utkání to je, naposledy se tyto týmy střetly v rámci 5. kola Primeira Ligy 20.9.2015 kde v utkání měla navrch Benfica Lisabon ovšem díky skvělé akci v 87. minutě rozhodl o našem vítězství André. V posledních pár měsíců se nám dost nedaří, kde to odnesl trenér Lopetegui kterého nahradil Peseiro ovšem ani to zatím nepřináší své ovoce a oproti Benfice která má 10 vítězství v řadě máme z posledních 10 utkání pouhé 4 výhry 4 prohry a 1 remízu. Nejvíc nás trápí obrana a brankář který nepodrží, ve většině utkání rozhodne soupeřova jedna šance z prvních minut která končí golem, i proto teď přišla konkurence do branky Casillasovi jménem Jose Sá kterého jste viděli na minulém MS U21 v reprezentaci Portugalska. Minulý rok to byl zápas první z druhým, teď jsme ale až na 3. příčce a ztrácíme na Benficu se Sportingem 5 bodů. Výhra by se nám více než hodila pokud chceme ještě bojovat o titul, Stát se může cokoliv v posledních letech jsme se přesvědčili, že v derby nehraje roli aktuální forma a vůbec ne tabulka.
Nejlepším střelcem Benfiky je ostrostřelec Jonas který i suverénně vede tabulku střelců se svými 23, goly. Našim je to Aboubakar který má o 13 golů méně.
Dnes nám i v naši *pevné* obraně bude scházet zraněný Marcano.
Minulý týden zvládlo úspěšně derby FC PORTO B které vyhrálo jen 1:0 ale vyhrálo, snad je při nejmenším napodobíme stejným výsledkem.
Dnes si rozhodně nenechte ujít od 21:30 tenhle zápas sezony!
Benfica vs PORTO, Orlové proti Drakům! VAMOS FC PORTO

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář